درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1399/02/06 - 17:11:5
تعداد بازدید: 779
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

کرونا؛ شرکت‌های هوایی افغانستان ’۲۰ میلیون دالر زیان’ دیده‌اند
کرونا؛ شرکت‌های هوایی افغانستان ’۲۰ میلیون دالر زیان’ دیده‌اند

در طی یک ماه گذشته صنعت هوانوردی بسیاری از کشورها از جمله افغانستان به خاطر توقف پروازها متحمل ضررهای سنگین شده است. در این مدت دو شرکت هواپیمایی افغانستان حدود ۲۰ میلیون دالر و اداره هوانوردی ملکی این کشور ۷ میلیون دالر ضرر دیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از بی بی سی، شمار زیادی از ۱۷۰۰ نفر که برای شرکت‌های هواپیمایی افغانستان کار می‌کردند، به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده‌اند. برخی از فرودگاه‌ها در افغانستان نیز به پارکینگ هواپیماهای مسافربری تبدیل شده است.

پیش از شیوع و گسترش کرونا در افغانستان، ۱۱ شرکت هواپیمایی خارجی به افغانستان و دو شرکت هوایی داخلی این کشور به ۲۵ مقصد در کشورهای مختلف پرواز داشتند که در حال حاضر تمامی این پروازها متوقف شده است.

افغانستان هم اکنون دو شرکت هواپیمایی دارد. آریانا شرکت هوایی دولتی آریانا و کام‌ایر شرکت هواپیمایی خصوصی در این کشور است. این دو شرکت اما به گفته مسئولان آن، این روزها وضعیت خوبی ندارند و بیشتر هواپیماهای آن زمین‌گیر شده‌اند.

عالم شاه ابراهیمی، رئیس شرکت هواپیمایی آریانا گفت که به دلیل وضعیت پیش آمده ناشی از کرونا، این شرکت حدود ۶۰ درصد از درآمدش را از دست داده است.

با آنکه اداره هوانوردی ملکی افغانستان گفته که پس از شیوع کرونا شرکت آریانا بیش از ۷ میلیون دالر خسارت دیده‌، رئیس این شرکت می‌گوید که ضررهای آریانا بیشتر از رقم ذکر شده است.

او می‌گوید که آریانا در حال حاضر تمامی پروازهای داخلی و خارجی خود را از دست داده و صرفا این شرکت پروازهای اضطراری و آنهم برای انتقال مسافران افغان گیر مانده در کشورهای دیگر انجام می‌دهد.

شرکت آریانا پیش از شیوع کرونا به صورت هفته‌وار در شهرهای ارومچی چین، مسکو روسیه و جده عربستان پرواز داشت و نیز پروازهای روزانه این شرکت به شهرهای دبی، انقره و استانبول ترکیه و دهلی هندوستان صورت می‌گرفت.

آریانا همچنین در داخل کشور نیز پروازهای روزانه به هرات، کندهار و مزارشریف داشت که در حال حاضر تمامی پروازهای خارجی این شرکت متوقف و پروازهای داخلی نیز به شدت محدود شده است.

وضعیت پیش‌آمده اما برای مسؤلان شرکت آریانا قطعا که نگران کننده است، زیرا پیش از شیوع کرونا، عواید و مصارف این شرکت با هم همخوانی نداشت و در اوایل سال مالی ۱۳۹۸، این شرکت حدود ۲.۴ میلیون دالر کسر بودجه داشت. اما در پایان سال این رقم به حدود ۴۰۰ هزار دالر رسید.

رئیس آریانا می‌گوید که دوام وضعیت کنونی می‌تواند بار دیگر کسر بودجه این شرکت را بیشتر کند.

او گفت که انتظار بر آن بود که در سال مالی جاری شرکت آریانا به طرف خودکفایی حرکت کند و درآمدزا شود اما به گفته او، با توجه به کاهش پروازها و عواید این شرکت، مصارف عملیاتی آن همچنان پابرجاست و این موضوع کسر بودجه این شرکت را بار دیگر بیشتر خواهد کرد.

مسئولان در این شرکت اما روش ریاضتی را در پیش گرفته و برخی از مصارف غیرضروری شرکت و همچنین معاشات کارمندان آن را کاهش داده است.

به گفته رئیس این شرکت، آن عده کارمندانی آریانا که به خاطر پیشبرد کار در دفتر حضور می‌یابند تا ۷۰ درصد و کارمندانی که کارشان را در خانه انجام می‌دهند ۳۰ درصد معاش شان پرداخت می‌شود.

شرکت آریانا در حال حاضر ۶۷۵ کارمند دارد. این تصمیم شرکت اما انتقادهای برخی از کارمندان آن را در پی آورده است.

یک خلبان شرکت آریانا که نخواست نامش برده شود گفت که در حال حاضر یک خلبان در شرکت آریانا حدود ۴۵۰۰ دالر حقوق دریافت می‌کند و پس از وضعیت پیش آمده ۳۰ درصدش از سوی مسئولان شرکت کم شده است، او و برخی دیگر از کارمندان از تصمیم کاهش حقوق خود شاکی اند.

اما عالم شاه ابراهیمی، رییس شرکت آریانا می‌گوید که به خاطر کاهش درآمد، شرکت در وضعیتی نیست که بتواند همانند گذشته معاشات کارمندانش را به صورت کامل اجرا کند.

شرکت هواپیمایی کام‌ایر از شرکت‌های خصوصی هوایی در افغانستان نیز این روزها حال و روز خوشی ندارد.

سلیمان عمر، مسوول بخش تجارتی شرکت کام‌ایر، می‌گوید که پس از شیوع کرونا و کاهش پروازها، این شرکت بیش از ۱۳ میلیون دالر ضرر دیده است. این زیان به گفته وی به خاطر کاهش پروازها، کرایه جایدادها، مالیات و برخی از مصارف دیگر به این شرکت وارد شده است.

مسؤل بخش تجارتی شرکت کام‌ایر گفت که پیش از شیوع کرونا در افغانستان، در هر هفته تعداد پروازهای این شرکت به ۱۱۹ پرواز می‌رسید، که شامل ۸۰ پرواز داخلی و ۳۵ پرواز خارجی می‌شد اما به گفته وی در حال حاضر تمامی پروازهای خارجی این شرکت متوقف شده و پروازهای داخلی نیز تا ۹۰ درصد کاهش یافته است.

کام‌ایر آن طوری که مسوولان آن می‌گوید پیش از شیوع کرونا حدود ۲هزار مسافر را در هر روز در داخل و بیرون از کشور انتقال می‌داد اما در حال حاضر این رقم به چند صد نفر در هر روز کاهش یافته است.

مسؤل بخش تجارتی شرکت کام‌ایر همچنین گفت که این شرکت حدود ۱۰۳۰ کارمند دارد. که از این میان حدود ۵۰ تن آن اتباع کشورهای دیگر هستند.

او گفت که به دلیل کاهش عواید، حدود ۷۰ درصد کارمندان شرکت کام‌ایر در مرخصی بدون معاش قرار گرفتند. مسؤل تجارتی شرکت کام‌ایر گفت که به دلیل وضعیت مبهم پیشرو، هیچ فرصت زمانی مشخص برای برگشت دوباره این کارمندان تعیین نشده است.

این وضعیت اما برای الهه یکی از کارمندان این شرکت نگران کننده است. او ترجیح داد که با اسم مستعار در این گزارش صحبت کند. الهه می‌گوید که او حدود ۵۰۰ دالر معاش می‌گرفت اما در یک ماه گذشته امتیازات مالی او قطع شده است. الهه می‌گوید که وضعیت پیش‌آمده باعث فشار روانی و مشکلات اقتصادی برای او و خانواده‌اش شده است.

الهه تنها کارمند شرکت‌های هواپیمایی افغانستان نیست که درآمدش را هرچند به صورت موقت از دست داده است. همانند او صدها کارمند دیگر نیز این روزها خانه‌نشین شده‌اند.

محمدقاسم وفایی‌زاده، رئیس عمومی اداره هوانوردی ملکی افغانستان گفت که پیش از شیوع و گسترش کرونا در افغانستان، ۱۱ شرکت هواپیمایی خارجی به افغانستان و دو شرکت هوایی داخلی افغانستان به ۲۵ مقصد در کشورهای مختلف پرواز داشتند که در حال حاضر تمامی این پروازها متوقف شده است.

به گفته او هم اکنون تنها پروازهای اضطراری و آنهم برای برگشت دادن مسافران افغان گیر مانده در کشورهای دیگر صورت می‌گیرد.

رئیس عمومی اداره هوانوردی ملکی افغانستان می‌گوید به دلیل مشکلات پیش‌آمده در پروازهای شرکت‌های هوایی خارجی و کاهش ترافیک هوایی عبوری از فضای افغانستان تا کنون ۷ میلیون دالر کاهش داشته است.

این درحالی ا‌ست که سازمان انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) نیز پیش از این گفته که به دلیل شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورها، ممکن است شرکت‌های هواپیمایی سراسر جهان میلیاردها دالر زیان ببینند.

شیوع کرونا کار و فعالیت شرکت‌های سیاحتی و زیارتی را نیز از رونق انداخته است. بر اساس آمارها حدود ۱۵۰۰ شرکت در این بخش در سراسر این کشور فعالیت می‌کنند که پس از همه‌گیری کرونا و کاهش پروازها، فعالیت این شرکت‌ها نیز به گونه‌ای بی‌پیشینه‌ای محدود شده است.

نوروزخان مدیر بخش بازاریابی شرکت خدمات مسافرتی اسکای(آسمان) در شهر کابل می‌گوید که از حدود یک و نیم ماه به این سو ۱۵۰ کارمند این شرکت بیکار شده است. او گفت که در حال حاضر فروش تکت‌های خارجی کاملا متوقف و تنها فروش تعداد محدود تکت‌های داخلی جریان دارد.

این وضعیت به گفته وی، تمامی شرکت‌های خدمات مسافرتی و سیاحتی را متاثر ساخته و صدها کارمند آن را بیکار کرده است.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16347


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان


تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی


تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان


سرمایه‌گذاری تاجران ترکی در بخش زراعت و مالداری


علاقمندی ده‌ها شرکت داخلی و خارجی به سرمایه‌گذاری در افغانستان


تجارت ۸.۳ میلیارد دالری افغانستان با کشورهای همسایه


اختصاص ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان


بازدید وزیران خارجه حکومت طالبان و ترکمنستان از جریان کار پروژه تاپی


برگزار نشست پیگیری موضوعات اقتصادی شریک‌شده با هیات روسی


امضا تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری برای تولید برق در ننگرهار


صادرات ۶۰۰ هزار تن زغال‌سنگ به خارج از کشور


ادامه روند جمع‌آوری پول‌های مندرس شده در افغانستان


تطبیق پروژه عام‌المنفعه 94 میلیون افغانی در سرپل


کمک یک میلیون دالری ناروی به توانمندسازی زنان افغان


تکمیل ۸۵ درصدی کار ساخت بند پاشدان هرات


دیدار وزیر صنعت حکومت طالبان با سفیر ازبکستان


تکمیل ۸۱ درصدی فاز دوم کانال «قوش تپه»


حکومت طالبان خواستار لغو مالیات توسط پاکستان شد


بانک مرکزی افغانستان 16 میلیون دالر را لیلام می‌کند


طالبان گزارش بانک جهانی را «دور از واقعیت» خواند


گفتگوی حکومت طالبان و پاکستان درباره روابط تجاری


روسیه درباره ذخایر معدنی افغانستان تحقیق می کند


کاهش ۷۰ درصدی تبادلات تجاری پاکستان با افغانستان


شکننده بودن وضعیت اقتصادی افغانستان از نظر بانک جهانی


حمایت مالی اتحادیه اروپا از برنامه جهانی غذا





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.